Sülearvuti hooldus (6) – ventilaatori tolmust puhastus

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “Jahutuse eemaldamine”

Sülearvuti ventilaatori tolmust puhastus vii läbi suruõhuga. Et sinu tuba ei kattuks ventilaatorist välja paiskuva tolmuga, teosta toiming prügikasti kohal. Nõnda saab ventilaatorist välja lenduva prügi suunata õigesse kohta. Susista suruõhku ventilaatori labadele siit- ja seatpoolt kuni suurem tolm on kadunud. Kui labadele jääb väikene õrn kiht tolmu, siis pole sellest lugu. Vedelikuga ventilaatorit tolmust puhastada ei tasu. Samuti tasub vältida ventilaatori labade puudutamist käte või mõne muu esemega.

Vahel on ventilaatorisse kogunenud üsna suured tolmurullid. Need tuleb ettevaatlikult näpuga eemaldada. Väldi kokku puutumist ventilaatori labadega. Sageli on suured tolmurullid juba ventilaatorit veidi vigastanud. Kas see on nii või mitte, seda saad hiljem teada kui sooritad arvutile koormustesti.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Radiaatori tolmust puhastus” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!